Vremea va fi instabilă până vineri, cu furtuni și ploi în mai multe regiuni

Aversele însoţite de tunete, fulgere şi intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi mai frecvente în sud-vest, precum şi în zonele montane şi deluroase. Tot aici, cantităţile de apă vor fi destul de importante şi va putea apărea grindina.

Valorile de temperatură, potrivite pentru această perioadă, vor fi cuprinse între 16 grade în nordul Moldovei şi 24 de grade Celsius în nord-vest.

Cerul se va înnora trecător în Capitală şi mai ales după-amiaza vor fi condiţii de averse şi, posibil, descărcări electrice. Temperaturile nu vor reuşi să treacă 22 de grade Celsius, iar vântul va sufla cel mult moderat. În Bucureşti, ploile îşi vor vor face din nou simţită prezenţa de marți seară şi ar putea continua până miercuri spre prânz.

Totodată sunt aşteptate tunete, fulgere şi unele răbufniri ale vântului. Valorile de temperatură vor fi puţin mai ridicate decât cele normale şi vor ajunge la 26-27 de grade Celsius.

Soarele va sta mai mult ascuns la munte şi pe suprafeţe destul de mari vor fi ploi de scurtă durată, fenomene electrice şi răbufniri ale vântului. Local, cantităţile de apă vor fi destul destul de însemnate şi se vor menţine condiţiile de grindină. În ceea ce priveşte maximele termice, acestea se vor opri la 14 grade pe Valea Prahovei şi la Stâna de Vale.

Vremea fi în general instabilă, dar caldă pe parcursul zilei de marți. La început, ploile torenţiale, acompaniate de frecvente descărcări electrice, vânt intens şi grindină vor fi prezente special în jumătatea vestică a ţării, iar după apus vor apărea şi în celalte zone. Miercuri, furtunile se vor retrage spre regiunile vestice, nordice, nord-estice şi centrale, în timp ce temperaturile vor mai pierde un grad, două.
Sursa Hotnews.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Prognoza Meteo Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
VREME la EXTREME în ?ara noastra. Ce TEMPERATURI ne a?teapta în week-end. Informa?ii de ultima ora de la meteorologi.
18 Mai 2018 10:00
Una calda, una cu ploaie! Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade izolat in Maramures in Transilvania ?i cel mult 27 de grade in Moldova si in Muntenia. Si în Bucuresti, cerul va fi variabil, cu înnorari temporare în cursul zilei, dar numai trecator vor fi posibile ploi de scurta dur [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo 2 - 5 mai
2 Mai 2018 10:07
Vremea în țară Miercuri Vremea va fi în general frumoasã și deosebit de caldã. Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile vestice și nord-vestice, dar și zona montanã, unde mai ales dupã-amiaza, vor fi înnorãri temporar accentuate și doar pe arii restrânse averse și desc [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo 26 - 30 aprilie
Vremea în țară Vineri Valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a țãrii, astfel cã în jumãtatea de nord se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor fi totuși în continuare cu mult mai ridicate, cu precãdere în Ol [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo