• Cinci persoane reținute după percheziții
  Cinci persoane au fost reținute, iar 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 mm. și 27 de cartușe nepercutate au fost ridicate, în urma a peste 100 de percheziții efectuate de polițiștii din Arad, în București și în 16 județe, print ...
  23 Februarie 2018 13:58
 • VEZI cum va fi vremea în această primăvară
  Anul acesta vom avea parte de o primăvară mai rece decât în mod normal, cu ploi frecvente, în unele zone destul de însemnate cantitativ, potrivit ultimei prognoze prezentate de meteorologi.  „Luna martie va debuta cu vremea deosebit de rece, ...
  23 Februarie 2018 13:54
 • Liderul joaca la Ploiesti
  Arena ''Ilie Oană'' va gazdui, duminica, de la ora 18:00, un nou duel din prima liga. Juventus Bucuresti-CFR Cluj se va juca la Ploiesti si propune un duel in premiera la nivelul bancilor tehnice, Eugen Baciu versus Dan Petrescu, dupa cum prefateaza ...
  23 Februarie 2018 13:53
 • Percheziții la suspecți de trafic de droguri
  Trei persoane au fost reţinute pentru 24 ore, iar alte 6 au fost plasate sub control judiciar, în urma a 8 percheziții domiciliare efectuate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău şi Constanţa și de procurorii D.I ...
  23 Februarie 2018 13:52
 • Coordonatorul programului Sibiu Regiune Gastronomică s-a autosuspendat din funcție
  La nici patru luni de la instalarea în funcția de coordonator al programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, Maximilian Drăgan a cerut suspendarea sa din funcție, până la clarificarea unor aspecte din interiorul consorțiului responsabi ...
  23 Februarie 2018 13:43
 • RAPORTUL lui Tudorel Toader a fost publicat. Citeste-l AICI
  În data de 22.02.2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a prezentat, la orele 18.00, sediul Ministerului Justiției, sala de consiliu, Raportul privind activitatea managerială la DNA.  Raportul și anexele pot fi consultat ...
  23 Februarie 2018 13:43
 • Armata face noi RECRUTĂRI: 45 de posturi de ofiţeri şi subofiţeri, pentru civili. Înscrieri până în 29 martie
  Au fost suplimentate cifrele de şcolarizare pentru formarea ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate, pe filiera indirectă, în anul de învăţământ 2017-2018, transmite Centrul Militar Judeţean Alba. La nivelul Ministerului Apărării Na ...
  23 Februarie 2018 13:38
 • ISU „Drobeta” sarbatoreste Ziua Protectiei Civile
  In fiecare an, la data de 28 februarie se sarbatoreste Ziua Protectiei Civile in Romania.Cu acest prilej, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Drobeta” al judetului Mehedinti va organiza o serie de activitati. Sambata si duminica, 24 ...
  23 Februarie 2018 13:36
 • Cum să tranzacționezi crypto monede: Patru pași în drumul spre câștig
  În februarie, Cryptense, o companie full-stack Blockchain, a introdus o nouă platformă descentralizată pentru crearea și executarea automată a strategiilor de tranzacționare în criptare: Kryll.io. Compania a venit, de asemenea, cu un explica ...
  23 Februarie 2018 13:35
 • Lansare de carte: „Asa sa creasca iarba pe noi”, de Augustin Cupsa, la Timisoara
  În romanul lui Augustin Cupșa, cititorul poate descoperi o lume cu legi nescrise, un paradis înșelător, al inocenților, cu peisaje mirifice care ascund de fapt răul în formele sale cele mai subtile. ...
  23 Februarie 2018 13:32

Vlad Cosma, episodul 3: Cum erau folosiţi martorii cu identitate ascunsă la DNA Ploieşti VIDEO

Vlad Cosma, episodul 3: Cum erau folosiţi martorii cu identitate ascunsă la DNA Ploieşti VIDEO


Vlad Cosma a prezentat miercuri seară o nouă înregistrare bombă cu metodele practicate de procurorii de la DNA Ploieşti de strângere a probelor în dosare. 

"Domnul Negulescu, între zecile de dosare, a trimis un dosar pe numele meu la Parchetul General, am nimerit la un alt stimat domn procuror care, printr-un intermediar, mi-a cerut un sfert de milion de euro pentru a îmi clasa dosarul. Am ajuns ca noi, inculpaţii, să înregistrăm procurorii pentru că încalcă legea. Există denunţ, dosar penal, înregistrarea depusă la dosar", declara Vlad Cosma marţi, pentru a reveni miercuri cu o nouă înregistrare bombă. 


În episodul 3 au fost prezentate înregistrări cu procurorii Mircea Negulescu și Alfred Savu, din care ar reieși că aceștia pun presiune pe martori pentru a da declarații așa cum vor ei.


 Un martor a fost audiat, în același dosar, atât ca martor cu identitate reală, cât și ca martor cu identitate ascunsă. Totul, în prezența a 5 persoane. Unul dintre martori e pus să dea o declarație în care spune că ar fi luat bani de la un afacerist, deși la discuția prealabilă cu procurorii le declarase că nici nu îl cunoștea pe acesta. Mai mult, declarația e scrisă la calculator de un polițist chiar cu cuvintele sale.


Răzvan Alexe e unul dintre martorii folosiți de procurori atât cu identitate reală, cât și cu identitate ascunsă.


Redăm conținutul integral al înregistrării (sursa, antena3.ro):


Prima înregistrare


procuror M. Negulescu : Deci, eu prin dosarul ăsta vreau să dovedesc ceea ce ....realitatea, da? REALITATEA E CĂ SEBASTIAN GHIŢĂ E UN SPĂLĂTOR DE BANI, DA? Păi da, asta e!


...(neinteligibil)...


martor 1 : Avem 3 variante: discuţia adevărată care se face...discuţia adevărată...ia-o pe rând şi fiecare ce are de zis, avem a doua variantă: ieşim toţi afară şi audiază-ne pe fiecare în parte.


procuror M. Negulescu : Da.


martor 1 : Şi a 3-a variantă: FĂ CE VREI TU! M-AM SĂTURAT ŞI GATA! CE VREI? HOTĂRÂŢI-VĂ VOI, FRATELE MEU! (ref: să se hotărască procurorii)


procuror M. Negulescu: Sunt în ... vino încoa', Alfred! (ref: Alfred Savu, procuror DNA Ploieşti) că sunt în ăla cu tigăi (ref: dosar cu tigăi)


procuror Alfred Savu: Păi, d-aia am şi intrat.


procuror M. Negulescu: Hai încoa'!


procuror M. Negulescu: Deci, băi frate, deci, tu îmi spui aşa, da? Că erai administrator la ***, da?


procuror M. Negulescu: ÎMI SPUI LA VEDERE că Sorin Chirilă, da?, a venit la tine să zică: "Bă, vreau să cumpăr tigai", nu? Dar el ţi-a spus că, de fapt, are tigăile, avea nevoie doar de o factură, nu?


martor 2: NU MI-A SPUS CĂ LE ARE DEJA TIGĂILE....


martor 1: Dacă-l pui să zică asta, l-ai făcut.. l-ai împachetat spălare şi evaziune fiscală (ref: pe Ghiţă îl împachetează)


martor 2: Nu pot să...


procuror M. Negulescu: NU L-AM CHEMAT PE SORIN CHIRILĂ, CÂND ÎL CHEM ÎL ARESTEZ, M-AŢI ÎNŢELES?


procuror Alfred Savu: N-am fost de la început aşa ...


martor 1: Nu, n-a fost de la început (ref: al doilea procuror nu a participat de la începutul întâlnirii). Discuţia este foarte clară. Dacă se ia de la coadă la cap....


martor 2: Eu confirm că..


martor 1: Şi nu are de ce să dea sub acoperire. Ce treabă are....


martor 2: Eu pot să dau...


martor 1: Monica de ce să dea sub acoperire? Sau care sunt problemele?


procuror M. Negulescu: Deci, CELE DOUĂ (ref: ele 2 doamne din încăpere) DAU LA LIBER


procuror M. Negulescu: TU? EŞTI MARTOR ŞI TE ÎNTREB: "UITE, BĂ, UITE, ASTA E SITUAŢIA.."..ŞI TU SPUI: "ASTA..." VEZI TU VREO SESIZARE ÎN DOSARUL ĂSTA FĂCUTĂ DE TINE? (ref: convinge martorul că nu el va fi denunţător)


martor 1: Bine, hai să facem altceva.


procuror M. Negulescu: Zi!


martor 1: Fetele nu au de ce să participe la discuţia asta. Poa' să aştepte afară (ref: cele 2 doamne martor)


procuror M. Negulescu: Aşteptaţi un pic afară, da?


martor 1: Că nu au de ce să participe la discuţia asta, ca să le implicăm pe ele în toată discuţia...


...(neinteligibil)....


martor 1 către martor femeie 1: Să nu mai ştiţi voi ce declaraţie dă fiecare, cu ce acoperire, cu ce... Aşa, lasă, nu mai faceţi discuţii.


martor 1 către procuror M. Negulescu : Nu mai vreau să.. (neinteligibil)... faţă de altcineva care nu ştiu ce a fost între noi de-a lungul timpului.


martor 1: Dacă, sub acoperire, spune că au venit banii la Tătărani, n-are nicio problemă. MIE MI-E, MI-E PERPENDICULAR.


martor 1: Nu am vorbit niciodată, nici măcar "salut!" cu Sorin Chirilă şi nu pot să declar eu că am luat banii de la aşa şi i-am dat lui Sorin Chirilă, că nu îl cunosc pe om.


martor 2: Ăsta e adevărul.


martor 1: Şi ăsta e adevărul.


martor 1: Eu când auzeam de Sebi Ghiţă mi se făcea ....


martor 1: Şi atunci, discuţia e aicea cum să pune sau să pupe declaraţiile, să facem, să ne apucăm să scriem o declaraţie..


procuror M. Negulescu: La vedere, la vedere...


martor 1: Aşa.


procuror M. Negulescu: Trebuie să-mi spui că, niciodată voi nu aţi furnizat tigăi lu' Media Fantasy.


martor 1: Nu, spune ...(neinteligibil)..


martor 2 : Spunem sub acoperire chestia asta. Ştii la ce spune el? Şi are dreptate.


procuror M. Negulescu către procuror Alfred Savu : Hai să-i luăm acum la vedere lui şi pe urmă îi luăm protejată, tot aicea.


martor 1: Deci, fii atent, el poate să spună sub identitate protejată.


procuror M. Negulescu: Că i-a zis ăsta: "Bă, cumperi de la Kadok. Da! Nu, pe identitate reală spune că s-a întâlnit cu Sorin Chirilă, nu?


procuror M. Negulescu: Ce vrei tu să spui pe identitate reală?


martor 2 : Vreau ca să şi reiasă adevărul, că mie nu mi-a zis Sorin Chirilă: "Du-te la Kadok!"


procuror Alfred Savu: Eu zic altceva. Tu o să faci o cerere că nu poţi să declari pe bune că ţi-e teamă de ... (ref: teamă de Sebastian Ghiţă )


procuror M. Negulescu: Şi în ailaltă (ref: în declaraţia acoperită) spune exact că ăla a venit să-i ceară o factură şi că el niciodată nu i-a livrat tigăi, că nu avea de unde. Mă-nţelegi?


procuror M. Negulescu: E ok ..aşa, nu? Adică...ne... nici nu mai....s-a jucat meciul (ref: obţine ce are nevoie din declaraţie pentru o arestare)


A doua înregistrare


poliţist DNA:


.....(neinteligibil)...avut niciodată relaţii cu....(neinteligibil)... achiziţie de tigăi cu SC Kadok Interprest.


Fac şi precizarea că la altă societate comercială nu a avut niciodată asemenea bunuri, respectiv, tigăi.


Bun.


În perioada campaniei electorale desfăşurate pentru alegerile parlamentare organizate în anul 2012, am fost contactat de numitul Chirilă Sorin Adrian, pe care îl cunoşteam şi despre care ştiam că este reprezentantul societăţii Media Fantasy Solution.


Cu ocazia discuţiei purtate cu acesta, mi-a propus să emit o factură în numele societăţii comerciale....către societatea sa Media Fantasy Solution, motivând cererea sa de faptul că deţine mai multe tigăi pentru care ...că...că deţine mai multe tigăi pentru...nu are...nu „iar deţine"... şi are nevoie de o factură cu care să justifice provenienţa acestora.


Cu aceeaşi ocazie, Chirilă Sorin mi-a indicat, pe de o parte, ce valoare ar fi trebuit să aibă factura emisă ..şi, pe de altă parte, mi-a indicat faptul că, în cadrul aceleiaşi relaţii comerciale, eu, la rândul meu, respectiv, societatea administrată de mine urma să primească o factură emisă de societatea comercială Kaduk Interprest având aproximativ aceeaşi valoare şi acelaşi obiect de furnizare de bunuri, respectiv, tigăi.


Chirilă Sorin m-a asigurat despre... m-a asigurat despre faptul că, urmare a discuţiei purtate, va primi în cont valoarea facturii ..emise...lucru care s-a şi întâmplat.


La rândul meu, din întreaga sumă astfel primită în cont, o mare parte, mai puţin un comision de circa 1-2% din întreaga valoare facturată, urma să o virez, tot la indicaţia lui Chirilă Sorin, în contul aşa-zisului furnizor SC Kadok Interprest.


Despre acest circuit bancar cunosc faptul că banii respectivi au fost scoşi în numerar din contul, contul lui Kadok, au fost aduşi în această formă la birourile din comuna Tătărani, de unde au fost ridicaţi de Chirilă Sorin.


martor: Nu, nu.


...(neinteligibil)


martor: Nu-i aşa!


poliţist DNA:


A fost de acord cu propunerea lui Chirilă Sorin, fapt pentru care, aşa cum stabilisem cu acesta, am emis o factură către SC Media Fantasy concomitent cu primirea unei facturi emise de SC Kadok.


A treia înregistrare


Ba da, mă, facem, da' semnează.


Stai, stai să semnez cu albastru.


Şi aici scriem data în faţa noastră şi ne semnăm amândoi.


Da?


procuror M. Negulescu: 13.04? 2000..16?


Da.


procuror Alfred Savu: Păi, până la urmă, de ce ai zis 12.04?


Nu 12, 13.


...(neinteligibil).


În ordonanţă?


...(neinteligibil)..


procuror M. Negulescu: În 12.04 e înregistrată. De ieri este.


Numărul l-am dat de ieri, dar cu ce dată ne-am sesizat?


...(neinteligibil)..


Păi asta discutasem, eu de aia am întrebat.


procuror M. Negulescu: Nu e înregistrat. Am luat denunţul, dar nu l-am înregistrat. L-am înregistrat pe 12, el e datat de pe 7, când a venit ăla şi a scris, înţelegi?


...(neinteligibil)..


S-a sesizat la 12 aprilie. Asta zic eu.


Şi-atuncea când e? 12.


Ne-am sesizat pe 7...(neinteligibil) tot pe 7.


Păi nu, da' acum cum e?


Nu contează când l-ai înregistrat.


A, 7, da.


procuror Alfred Savu: Aici e scris că ne-am sesizat la 12. Pe 7 ne-am sesizat. Nu contează când l-am înregistrat, asta modifici.


...(neinteligibil)..


procuror M. Negulescu: Ai scris? 7?


Păi şi cum... ...(neinteligibil)?


procuror Alfred Savu: Mai scoate o dată asta (ref. ca să modifice iar data).


Numai, dă-l dracu', lasă-l că-l facem pe tot.


poliţist DNA: Bun. Acum fac cererea, da?


procuror M. Negulescu: Da.


poliţist DNA: Adică şi ordonanţa tot din...n-are cum să fie din 7 ordonanţa.


Ce ordonanţă, domne?


procuror M. Negulescu: Ordonanţa de atribuire o faci cu data de astăzi.


Cu data de azi.


...(neinteligibil)...


Plec. Nu mai pot.


"Kovesi: Membrii familiei Cosma au făcut demersuri pentru a obţine un act de reducere a pedepsei"Vlad Cosma a făcut mai multe denunţuri la DNA. A venit din proprie inţiativă şi a făcut denunţuri. Nu a fost căutat de procurori. Nu pot să va confirma in cate dois a primit identitate protejata. intr un dosar, cel discutat in ultimele zile, a avut cal de martor protejat. Cosma Vlad a avut calitatea de martor în 12 dosare ale DNA. A fost trimis în judecată în dosare ale DNA. Acesta este motivul pentru care se prezenta la DNA Ploieşti. După pronunţarea sentinţei de condamnare care nu e definitviă, membri acestei familii, aceşti inculpaţi condamnaţi în primă instanţă au început diverse demersuri pentru a obţine un act care să-i ajute să obţină o pedeapsă mai mică", a declarat Laura Codruţa Kovesi.


Kovesi a reluat informaţia conform căreia persoane din anturajul familiei Cosma au mers la DNA, menţionând că au încercat sa "intimideze procurorii sub forma unor avertizare de difuzarea în mass-media a unor înregistrări trunchiate, colaje, de natură să compromită procurorii şi ofiţerii care au lucrat în anchetă".


"Inculpaţii au trecut la aplicare planului şi au devoalat propriile lor fapte de şantaj. E unul dintre motivele pentru care inculpatul Cosma, care a fost audiat în calitate de martor protejat luni, i s-a ridicat protecţia pentru că şi-a devoalat singur identitatea", a mai spus Kovesi. 
Mai multe
Sursa ph-online.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Stiri locale din Prahova Alte stiri despre: Prahova
Liderul joaca la Ploiesti
Arena ''Ilie Oană'' va gazdui, duminica, de la ora 18:00, un nou duel din prima liga. Juventus Bucuresti-CFR Cluj se va juca la Ploiesti si propune un duel in premiera la nivelul bancilor tehnice, Eugen Baciu versus Dan Petrescu, dupa cum prefateaza siteul Ligii Profesioniste de Fotbal. Un singur succe [...]
Alte stiri despre: Prahova
RAPORTUL lui Tudorel Toader a fost publicat. Citeste-l AICI
În data de 22.02.2018, ministrul justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a prezentat, la orele 18.00, sediul Ministerului Justiției, sala de consiliu, Raportul privind activitatea managerială la DNA.  Raportul și anexele pot fi consultate AICI.   {pdf=http://ph-online.ro/images/fi [...]
Alte stiri despre: Prahova
Milan - Arsenal, meciul-vedeta
AC Milan o va înfrunta pe Arsenal Londra, in meciul-vedeta al optimilor de finala ale Europa League, in urma tragerii la sorti efectuate vineri la Nyon. Milan a trecut de Ludogore Razgrad in saisprezecimile de finala (3-0, 1-0), in timp ce Arsenal a eliminat formaţia suedeză Ostersund FK (3-0 in [...]
Alte stiri despre: Prahova
Comitetul "Centenar" a stabilit calendarul dezvelirii busturilor ce vor fi amplasate in Parcul Bucov. Care vor fi primele doua muonumente
Comitetul "Centerar" s-a intrunit, astazi, la sediul din Parcul "Constantin Stere" Bucov, pentru a stabili calendarul dezvelirii busturilor ce vor fi amplasate anul acesta pe Aleea Unirii. Primele doua monumente ii vor reprezenta pe I.C. Bratianu si Ion Inculet. Machetele din lut au fost realizate la sc [...]
Alte stiri despre: Prahova
O secretara din Primaria Ploiesti, acuzata ca se comporta ca o "precupeata"
Presedintele UAP Prahova, Eugen Cristescu, a povestit o intamplare la care a luat parte, astazi, in Primaria Ploiesti, unde a mers pentru a discuta cu reprezentantii administratiei locale despre anumite probleme cu care se confrunta membrii UAP. Cristescu a criticat-o in termeni duri pe secretara lu [...]
Alte stiri despre: Prahova
Sustinatorii DNA si ai "statului de drept" isi arata adevarata fata: Sediu PSD, atacat cu un cocktail Molotov
Poliţiştii clujeni au declanşat, vineri, o anchetă după ce preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, a reclamat că persoane necunoscute au dat foc unor ziare în faţa sediului filialei judeţene a partidului şi au aruncat în faţa uşii un cocktail Molotov. Horia Nasra a declarat, vine [...]
Alte stiri despre: Prahova
Accident stupid la Valea Calugareasca. Un barbat care mergea pe langa bicicleta a fost lovit de autobuz
Un accident de circulatie s-a produs in urma cu putin timp in Valea Calugareasca. Potrivit IJP Prahova, un barbat care mergea pe marginea drumului, pe langa bicicleta, a fost lovit de un autobuz. La fata locului s-au deplasat echipaje de Politie si o Ambulanta pentru a acorda victimei ingrijiri medi [...]
Alte stiri despre: Prahova
13, cu noroc
După ce au stat în prima etapă a returului, handbaliştii din cadrul echipei de juniori 2 a clubuluiCSM Ploiesti reintra in forta in campionat, cu doua meciuri in doar doua zile. Primul a fost programat ieri, in deplasare, la CS Sporting Ghimbav, acolo unde baietii pregatiti de Silviu Stănescu a [...]
Alte stiri despre: Prahova
Vrei sa-ti cumperi o bicicleta de fitness? Afla cum sa o alegi!
Bicicletele de fitness se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare in ultima perioada. Intelegem si de ce – sunt usor de folosit, iar avantajele lor sunt mai mult decat evidente. Dar alegerea celui mai potrivit model poate sa fie destul de dezarmanta. Piata este suprasaturata, asa ca este de [...]
Alte stiri despre: Prahova
Cazul șocant al adolescentului care face ouă. Medicii nu își pot explica ce se întâmplă cu băiatul. „20 de ouă au ieșit din mine”
Un caz bizar șochează întreaga lume. Un adolescent de 14 ani pretinde că depune ouă ca o pasăre. Tatăl său susține că în doar doi ani, băiatul său a făcut 20 de ouă. Rezultatul testelor cu raze X este îngrijorător. Akmal, din Indonezia, pretinde că depune periodic câte un ou înc [...]
Alte stiri despre: Prahova