Un pericol pentru bucuresteni? Sistemul de termoficare are tevile mai vechi de 20 de ani. In ritmul actual, vor fi schimbate in 67 de ani!


Cele mai multe dintre conductele de termoficare din Bucuresti sunt vechi de zeci de ani si ar trebui inlocuite cat mai repede. In caz contrar, nu numai ca avariile din sistem vor continua sa se tina lant, dar s-ar putea repeta chiar tragedia din ianuarie, cand doi angajati ai RADET au murit opariti dupa ce conducta veche cu apa clocotita la care lucrau s-a spart.

Daca va continua, insa, sa lucreze in ritmul din 2017, Primariei Bucuresti i-ar trebui aproximativ 67 de ani ca sa schimbe doar conductele principale si 35 de ani ca sa le inlocuiasca pe cele secundare.

Imediat ce vine frigul, multe dintre conductele RADET incep sa cedeze. In ultimii ani s-au produs sute de avarii, care au lasat fara apa calda si caldura mii de bucuresteni. De fiecare data, muncitorii RADET au peticit tevile cum au stiut mai bine. Din pacate, doi dintre ei si-au pierdut viata in ianuarie, dupa ce conducta cu apa clocotita la care lucrau s-a spart.

Am cerut Regiei Autonome de Distributie a Agentului Termic (RADET) Bucuresti sa ne spuna cati metri liniari de conducta ar trebui schimbati astfel incat sistemul bucurestean de termoficare sa functioneze la parametri optimi. Societatea nu ne-a ofer
Marți, 13 Martie 2018, 09:35
Mai multe
Categorie: Stiri locale din Bucuresti Alte stiri despre: Bucuresti