Un nou episod de viscol puternic în sud-est. Cum e vremea în celelalte regiuni

Județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea au intrat miercuri, de la ora 6:00, sub incidența unui nou cod portocaliu de viscol care e valabil până la ora 20:00.

În acest interval vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că va fi în continuare extrem de frig în întreaga ţară. Pentru Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, precum şi pentru Capitală se menţine codul portocaliu de ger, până în 1 martie, la ora 10:00.

Şcolile rămân închise în continuare în Bucureşti şi în unsprezece judeţe, în două dintre acestea - Teleorman şi Ilfov - cursurile fiind suspendate inclusiv vineri. În București a reînceput să ningă în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit meteorologilor, se menţine avertizarea cod galben de frig în toată ţara, până joi, la ora 10:00.

„Valul de frig va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger dimineaţa şi noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi şi în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de rece”, au anunţat meteorologii.

Până joi la ora 10:00, va fi foarte frig atât noaptea, cât şi ziua în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea.

Totodată, meteorologii au anunţat că, până miercuri la ora 23:00, este cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului şi viscol în Muntenia, Dobrogea, precum şi în jumătatea sudică a Olteniei şi a Moldovei.
Sursa Digi24.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Avertizari meteo Alte stiri despre: avertizari meteo
avertizari meteo
Meteo. Două anotimpuri într-o zi. Zonele cu vreme extremă
Vremea de primăvară nu va mai dura mult, întrucât de la noapte iarna se întoarce în aproape toată ţara. Va fi foarte frig, temperaturile vor scădea şi cu 15 grade celsius, iar meteorologii anunţă ninsori şi viscol. Două avertizări de ploi abundente, lapoviţă şi ninsori sunt în vig [...]
Alte stiri despre: avertizari meteo
avertizari meteo
Coduri portocaliu și galben de viscol în jumătate din țară
Meteorologii au emis noi atenționări de vreme rea. Potrivit ANM, în jumătate din țară se vor semnala intensificări susținute ale vântului, temporar ninsori puternic viscolite și vizibilitate scăzută. Avertizarea cod galben vizează fenomene precum ninsori însemnate cantitativ, intens [...]
Alte stiri despre: avertizari meteo