Prognoza meteo 9 - 13 octombrie

Vremea în țară

Marți
Vremea va fi rãcoroasã, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în nord-vestul țãrii, iar în rest variabil, temporar cu unele înnorãri. Va ploua în Maramureș, pe arii restrânse în Crișana și în Transilvania și cu totul izolat, posibil și în restul teritoriului. La munte, îndeosebi în nordul Carpații Orientali, la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, unde în zona înaltã, în special ziua, viteza la rafalã va depãși temporar 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 11 grade. În zonele de câmpie izolat se va forma ceațã, iar mai ales în dealurile subcarpatice din sud, vor fi condiții de brumã.

Miercuri
Vremea se va încãlzi în majoritatea zonelor țãrii, pânã la valori în jurul celor normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile din jumãtatea nordicã. Va ploua în Maramureș și pe arii restrânse în Crișana, Transilvania și în nordul Moldovei. În zona montanã înaltã, în special din nordul Carpaților Orientali, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, iar în prima parte a intervalului, temporar și la cote mai reduse și în nord-vest și nord. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade în Maramureș și estul Transilvaniei și 22 de grade în Oltenia, iar cele minime, în general, între 3 și 11 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, izolat se va semnala ceațã.
Joi
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind ușor mai caldã decât în mod obișnuit în a doua decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil în sud-vestul și sudul țãrii, dar cu înnorãri temporare în rest, unde mai ales în cursul nopții, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 13 grade. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceațã.
Vineri
În sudul țãrii, vremea se va menține caldã pentru aceastã datã, iar în rest se va rãci fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil cu înnorãri în regiunile nordice, centrale, estice și sud-estice, unde local va ploua. La munte, în general la altitudini de peste 1400 m, trecãtor, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte, îndeosebi în zona înaltã va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 11 grade.

Vremea în Capitală

Marți
Vremea va fi predominant frumoasã, dar rãcoroasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 17...18 grade, iar cea minimã de 6...7 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.
Miercuri
Vremea se va încãlzi ușor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19...20 de grade, iar cea minimã de 5...7 grade.
Joi
Vremea va fi frumoasã și caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 21...22 de grade, iar cea minimã de 7...9 grade.
Vineri
Vremea se va menține caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã și noaptea când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, trecãtor cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 22...23 de grade, iar cea minimã de 8...10 grade.
Sursa N24plus.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Prognoza Meteo Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza METEO pentru 16, 17 și 18 octombrie: Vreme frumoasă
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mult mai caldã decât în mod obișnuit în a doua decadã a lunii octombrie. Cerul va fi variabil în sud-vestul și sudul țãrii, dar cu înnorãri temporare în regiunile din nord, centru și est, unde mai ales în cursul nopții, pe arii restr [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Alertă meteo. Cod portocaliu de ploi în București și alte 18 județe
Administraţia Naţională de Meteorologie o avertizare de cod portocaliu a intrat în vigoare sâmbătă la ora 9.00 şi este valabilă până duminică la ora 15.00. În judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vrancea, municipiul [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
vremea octombrie,prognoza meteo
ANM, prognoza meteo. VREMEA în OCTOMBRIE 2017
Elena Mateescu, directoarea ANM, a vorbit, la România TV, despre vremea rece din România. ANM, prognoza meteo. VREMEA în luna OCTOMBRIE 2017. ”Este o vreme mai rece cu cel putin 5-6 grade. De luni, marți mercurul în termometre va mai crește puțin de la o zi la alta, spre 22-23 de grade ș [...]
Alte stiri despre: vremea octombrie, prognoza meteo
prognoza meteo octombrie, prognoza meteo
Prognoza meteo 29 septembrie - 2 octombrie
Vremea în țară Vineri În majoritatea zonelor, vremea va fi rãcoroasã, iar în sud, în est și local în centru, va fi chiar rece pentru aceastã perioadã din an. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 și 18 grade, iar cele minime vor avea valori de la -4...-3 grade [...]