Prognoza meteo 18 - 21 august

Vremea în țară

Vineri
Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã dupã-amiaza în regiunile sudice și sud-vestice, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți în special în Câmpia Românã și în Câmpia de Vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, spre 9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza și seara în zona montanã, unde izolat vor fi ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în prima parte a zilei în sud-est.
Sâmbătă
Vremea cãlduroasã va persista, în orele prânzului local va fi caniculã în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27...28 de grade pe litoral, pânã la 37 de grade în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între 11 și 24 de grade, mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza în zonele montane și submontane, iar spre sfârșitul nopții în extremitatea vesticã și nord-vesticã, unde izolat vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.
Duminică
În vestul și nord-vestul țãrii, dar și în zonele montane, vremea va deveni în general instabilã, iar temperatura aerului va fi în scãdere. Înnorãrile vor fi temporar accentuate și vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil vijelii și izolat cãderi de grindinã. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor fi local însemnate. În restul teritoriului vremea se va menține cãlduroasã, pe arii restrânse canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, iar manifestãri specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Luni
Vremea va fi în general instabilã, iar temperatura aerului va fi în scãdere și în centrul, sudul și estul țãrii. Înnorãrile vor fi temporar accentuate și local vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil vijelii și izolat cãderi de grindinã. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor fi pe arii restrânse însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 20 de grade.

Vremea în Capitală

Vineri
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 34...35 de grade, iar cea minimã de 16...18 grade.
Sâmbătă
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 35...36 de grade, iar cea minimã va fi de 16...18 grade.
Duminică
Vremea se va menține cãlduroasã. Temperatura maximã va fi de 33...34 de grade, iar cea minimã de 17...19 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârșitul intervalului, dar condițiile pentru averse și descãrcãri electrice vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat.
Luni
Temperatura aerului va fi în scãdere, astfel încât maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minima va fi de 14...16 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor.
Sursa N24plus.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Prognoza Meteo Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo septembrie, prognoza meteo
Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua până la sfârşitul lunii în fiecare regiune a ţării, pana pe 29 septembrie
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 16 -29 septembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată [...]
prognoza meteo
Prognoza meteo 13 - 18 septembrie
Vremea în țară Miercuri Vremea va deveni în general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nord, nord-est și zona montanã, dar numai izolat vor fi ploi slabe, trecãtoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar local și temporar și în rest, [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo: se încălzeşte, dar frigul loveşte România. De când scad temperaturile, unde se anunţă ploi puternice
Vreme de toamnă capricioasă. Deşi se încălzeşte în zilele următoare, maximele ajungând la 30 de grade, în aproape toate regiunile ţării, începutul săptămânii viitoare aduce o răcorire accentuată, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pâ [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Vremea în toamna aceasta! Cum arată prognoza meteo
Meteorologii au făcut o estimare a vremii pe următoarele trei luni. Potrivit specialiștilor, vom avea o toamnă caldă, dar ploioasă. Potrivit ANM, în septembrie, temperatura medie lunară a aerului va fi mai mare decat media multianuală, mai ales în sud-estul, sudul și vestul țării. M [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo