Prognoza meteo 10 - 14 februarie

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi noros în regiunile extracarpatice și va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Vor fi precipitații pe arii relativ extinse, în general slabe cantitativ, la început sub formã de ploaie și lapovițã, apoi, mai ales spre dimineațã, predominant sub formã de ninsoare, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Pe spații mici, la munte, va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile sudice și sud-estice, dar mai ales în Dobrogea și local în Muntenia, unde va avea la rafalã viteze de pânã la 45...50 km/h, chiar 60 km/h pe litoral. În județul Cãlãrași și în partea continentalã a județului Constanța, spre sfârșitul intervalului, trecãtor și local ninsoarea va fi viscolitã și vizibilitatea scãzutã. Temperaturile minime se vor încadra între -8 și 3 grade. Pe arii restrânse va fi ceațã.
Duminică
Vremea se va rãci ușor în cea mai mare parte a țãrii și va fi în general închisã. Vor fi precipitații mai ales sub formã de ninsoare în regiunile sudice, sud-estice și pe arii restrânse în restul teritoriului. În sudul și estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei precipitațiile vor fi în general moderate cantitativ (10...15 l/mp). Se va depune strat de zãpadã, local mai consistent îndeosebi în județele Cãlãrași și Constanța. Vor fi intervale de timp în care, în sud-est, ninsoarea va fi asociatã cu intensificãri ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolitã, iar vizibilitatea scãzutã. Pe litoral rafalele vor depãși 60...65 km/h, dar precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 7 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -10 și 1 grad. Izolat se va semnala ceațã.

Luni
Regimul termic va fi caracterizat de valori în general apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi temporar noros și doar izolat va ninge slab mai ales la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade, iar cele minime între -10 și 1 grad, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în zonele joase va fi ceațã.
Marți
Vremea va fi în general închisã. Se vor semnala precipitații, mai ales în partea a doua a intervalului, în vest și sud-vest, pe arii restrânse în centru și doar izolat în rest. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mai ales ninsori în Transilvania, mixte în zonele deluroase și predominant ploi în rest. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri pe crestele montane înalte, în special ale Carpaților Meridionali, dar pe arii mai restrânse și la cote mai reduse și în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 9 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.
Miercuri
Vremea va fi în general închisã și se vor semnala precipitații în jumãtatea de sud a țãrii și local în rest. Acestea vor fi sub formã de ninsoare la munte, mixte în zona deluroasã, iar în rest sub formã de ploaie și trecãtor lapovițã. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, iar temporar și la cote mai reduse și în sud, centru și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade.

Vremea în Capitală
La noapte
Vremea va fi închisã și mai ales în a doua parte a nopții vor fi precipitații slabe, ploaie la început, apoi mai ales sub formã de ninsoare. Vântul va avea ușoare intensificãri, trecãtor atingând la rafalã viteze de 35...40 km/h. Temperaturã minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.
Duminică
Vremea va fi închisã și se va rãci. Temporar se vor semnala precipitații slabe sub formã de lapovițã și ninsoare și este posibil sã se depunã un strat de zãpadã, în general, de 2...4 cm. Vântul va avea ușoare intensificãri, trecãtor atingând la rafalã viteze în jurul a 40 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -2...0 grade.
Luni
Cerul va avea înnorãri și vor fi condiții de precipitații slabe trecãtoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 7 grade, iar cea minimã de -2...0 grade.
Marți
Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea apariției precipitațiilor va fi mai ridicatã spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 6...7 grade, iar cea minimã de 1...2 grade.
Miercuri
Vremea va fi în general închisã și temporar se vor semnala precipitații. Vântul va avea unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 2...3 grade.
Sursa N24plus.ro
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Prognoza Meteo Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Temperaturile revin la normalul lunii februarie si va ploua mai peste tot - prognoza meteo pe 2 saptamani
Temperaturile isi revin la normal pentru aceasta perioada a anului, cea mai friguroasa zi fiind 15 februarie, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 12 februarie - 25 februarie. Iata cum va evolua vremea in fiecare regiune a tarii. Banat In primele zile ale saptamanii, temperaturile [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo 14 - 16 februarie
Vremea în țară Miercuri Vremea va fi predominant închisã și pe arii extinse vor cãdea precipitații mai ales sub formã de ninsoare. Doar în extremitatea sudicã și de sud-est a țãrii vor predomina ploile. Vor fi condiții de polei sau de ghețuș. Cantitãțile de apã vor fi local m [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo 8 - 10 februarie
Vremea în țară Joi Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori în general peste mediile climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei și 12 grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo
Prognoza meteo actualizată: Vremea se schimba radical!
Vremea caldă şi neaşteptat de frumoasă pentru această perioadă se schimbă radical. Ninsorile, ploile şi vântul vor pune pe întreaga ţară, iar temperaturile vor înregsitra o scădere abruptă. Cum va fi vremea în ţară Duminică Lapovita, ploi în nord, nord-vest şi centru. L [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo
prognoza meteo,prognoza meteo februarie
Prognoza meteo 1 - 4 februarie
Vremea în ?ara La noapte Cerul va fi variabil, cu înnorãri în sud-vestul ?ãrii, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, iar în zona montanã aferentã, precipita?ii mixte ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va sufla slab ?i moderat, cu intensificãri la munte, cu viteze mai mari [...]
prognoza meteo
Prognoza meteo 31 ianuarie - 1 februarie
Vremea în țară Miercuri Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit la sfârșit de ianuarie, deși valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile vestice, nordice și centrale, unde numai izolat vor fi p [...]
Alte stiri despre: prognoza meteo