KNOWinFOOD. Cursuri teoretice și practice, susținute de specialiști renumiți

Cel de-al doilea training organizat în cadrul programului intensiv KNOWinFOOD va avea loc în perioada 17 aprilie – 24 aprilie 2018 la Sibiu. Studenții selectați vor beneficia de cursuri teoretice și practice susținute de specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate şi vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu, asigurând în acelaşi timp sustenabilitatea.


În perioada 17 aprilie – 24 aprilie va avea loc cel de-al doilea training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD la care vor participa 16 studenţi, câte patru de la fiecare universitate, precum şi profesori şi traineri de la instituţiile implicate în proiect. De asemenea un număr de șapte studenti de la IUT Lyon au dorit să participe la activităţile organizate în cadrul Training-ului pe cont propriu, motivati fiind de tematica, workshop-urile si cursurile desfăşurate în cadrul Training-ului.


Cursurile se vor desfășura în laboratoarele Facultăţii de ŞAIAPM precum şi la Solina SA Alba Iulia şi la Amylon S.A. Sibiu. De-a lungul celor nouă zile, studenții vor participa la cursuri interactive, precum și la workshop-uri dedicate creării de alimente inovatoare, resurse umane şi managementul calităţii. Studenții sunt organizați ca patru echipe internaționale și vor fi instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei vor rezolva taskuri concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume: dezvoltarea unor prototipuri de jeleuri nutraceutice, dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă, iaurt sinbiotic și brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.


Prin această abordare, proiectul KNOWinFOOD își propune să reunească educația în învățământul superior și inovarea industrială într-un mediu colaborativ integrat, care va oferi studenților condiții pentru dezvoltarea competențelor și îmbunătățirea abilităților de inovare în domeniul alimentar. Astfel, studenții selectaţi de către universităţile partenere vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.


Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și reprezentanţi din domeni, invitate să participe la acest proiect, printre care: Conf.univ.dr.ing. Ion Dan Mironescu – Coordonator proiect, Conf.univ.dr.ing. Cecilia Georgescu – ULBS – Chimie Alimentară, Conf.univ.dr.ing. Monica Mironescu – ULBS – Tehnologia dulciurilor, Lector univ.dr. Mihai Ognean – ULBS – Tehnologia pâinii, Conf.univ.dr. Mihaela Tita – ULBS,  Prof.univ.dr.ing. Pascal Dupeux, University “Claude Bernard” Lyon – Ştiinţă Alimentară,  Prof.univ.dr. Lila Hartelius, University “Claude Bernard” Lyon – Ştiinţă Alimentară,  Prof.univ.dr.ing. Endre Mathe, University of Debrecen – Genetică Nutriţională,  Prof.univ.dr.ing. Gerda Diosi, University of Debrecen, Conf.univ.dr. Maria Kaneva University of Food Technology Plovdiv, Conf.univ.dr. Georgi Kostov, University of Food Technology Plovdiv,  conf.univ.dr. Petar Nedialkov, University of Food Technology Plovdiv, Oana Piper – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Georgiana Iacşa – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Ilie Bîrsan – Amylon S.A. Sibiu.


Deschiderea oficială a celui de-al doilea training din cadrul programului intensiv ”KNOWinFOOD” a avut loc astăzi de la ora 9:00, la Centrul de Reuniuni Academice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, str. Banatului, nr. 6.


Proiectul „Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” este inițiat de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța (prin Institute Universitaire de Technologie); University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria (prin Faculty of Food Technology); University of Debrecen, Ungaria (prin Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management) şi Supremia S.A. Alba-Iulia, România și este finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi se va derula până în anul 2019.


knowinfood (5) knowinfood (4) knowinfood (3) knowinfood (2) knowinfood (1)


Post-ul KNOWinFOOD. Cursuri teoretice și practice, susținute de specialiști renumiți apare prima dată în Turnul Sfatului Online.



Mai multe
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Stiri locale din Sibiu Alte stiri despre: Sibiu
Oprit de polițiști pentru  viteză, s-a ales cu dosar penal pentru  conducere fără permis valabil
Polițiștii au oprit ieri, 22 aprilie, în jurul orei 16,30, un bucureștean care conducea cu viteză peste limita legală pe Bulevardul G-ral Vasile Milea. După ce l-au oprit, aceștia au descoperit cu șoferul în vârstă de 24 de ani avea dreptul de a conduce suspendat. Pe numele șoferului s [...]
Alte stiri despre: Sibiu
CRESTEREA COMPETITIVITATII SOCIETATII COMERCIALE FCM EUROPE SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE (P)
Proiectul “ CRESTEREA COMPETITIVITATII SOCIETATII COMERCIALE FCM EUROPE SRL PRIN ACHIZITIONAREA DE ECHIPAMENTE PERFORMANTE”, cod MySMIS 106764, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat de către F.C.M. EUROPE SRL și are o valoare totală de 502.133,35 lei, din c [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Bărbatul accidentat pe Podul Gării a murit azi noapte
Bărbatul în vârstă de 60 de ani rănit în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un accident rutier pe Podul Gării a murit azi noapte, anunță reprezentanții IPJ Sibiu. Acesta s-a stins din viață în 22 aprilie, în jurul orei 23, 45, în urma leziunilor suferite. Bărbatul a fost prins [...]
Alte stiri despre: Sibiu
HC Sibiu pierde la trei goluri meciul cu CSM Oradea
Handbaliștii sibieni au pierdut partida din etapa a XVIII-a a Diviziei A, dar au făcut un meci bun la Oradea, arătând o mare determinare în joc, în ciuda problemelor anunțate înaintea deplasării. Jucătorii antrenați de Matei Damian s-au menținut aproape de lider pe tot parcursul meciului [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Cu post și rugăciune batem rușii
Prin liceu eram când profesorul de geografie, om pe care-l știam cât de cât citav, ne-a spus un ”adevăr” pe care ni l-a relatat aproape șoptit, cu slavă în glas și cu un licăr în priviri de parcă am primi secretul omenirii. ”În momentul 1968, când URSS și statele semnatare Pactu [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Aeroportul Sibiu: productivitatea muncii trebuie să crească și de 40 de ori
Confruntat chiar și cu o grevă de avertisment, la care s-a ajuns în urma unor negocieri în care a fost solicitată și medierea Inspectoratului teritorial de muncă, Aeroportul Internațional Sibiu va avea, pentru prima dată, indicatori anuali de îndeplinit. În unele cazuri, angajaților aero [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Butoiul de aur. Aproape cea mai frumoasă terasă din oraș
Legenda spune că acolo ar fi mâncat și Mihai Viteazul, fapt neconfirmat de istorici. Documentele indică, însă, că e cel mai vechi restaurat din țară. Noi i-am călcat pragul pentru prima dată acum vreo șase ani, când ne îngrozeam de kitsch-urile de pe pereți. După care am revenit prin [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Cu cine merge Sibiul la europarlamentare
Anul viitor, când Sibiul va organiza Summitul Consiliului Uniunii Europene, se vor încheia, din punct de vedere politic, cu alegerile europarlamentare. Pentru organizațiile politice locale va fi un semn dat la centru că în Sibiul european se poate face performanță. Presiune va fi pe liberali, [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Interviu cu Mircea Crețu, directorul AJOFM: Sibiul are mare noroc cu județele limitrofe, Vâlcea, Gorj…
Șomajul a scăzut în județul Sibiu la cea mai mică valoare din ultimii nouă ani. Dacă s-ar angaja toți șomerii înregistrați în acest moment la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, ar nu acoperi necesarul pentru o lună. Sibiul este ținut în picioare de forța de [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Vă vedem din Sibiu. Protest ”stând în cap” în fața sediului PSD
Doru Apostol, recunoscut pentru ”coordonarea” marilor proteste de la Sibiu din februarie 2017, a stat în cap, duminică, în cadrul protestelor comunității Vă vedem. Gestul lui Doru Apostol vine în contextul în care, la nivel național, s-a iscat o dezbatere pe tema festivismului unui even [...]
Alte stiri despre: Sibiu