Amendamente liberale la proiectele de buget ale Craiovei și CJ Dolj

3 11 Amendamente liberale la proiectele de buget ale Craiovei și CJ Dolj poze


PNL Dolj a susţinut ieri o conferință de presă la care au participat consilierii municipali PNL Flavius Sirop, Doru Câplea şi consilierul judeţean Călin Cosmin. În cadrul conferinţei au fost prezentate propunerile de proiecte pentru Consiliul Local Municipal Craiova şi pentru Consiliul Judeţean Dolj depuse de consilierii PNL. Aceste proiecte vizează domenii precum Sănătatea, Dezvoltare Economică, Infrastructură, Educaţie, Cultură, Sport şi Tineret.


În debutul conferinţei de presă Călin Cosmin, liderul consilierilor judeţeni PNL, a prezentat proiectele elaborate şi depuse de grupul consilierilor judeţeni PNL din cadrul Consiliului Judeţean Dolj, menţionând: „Ne dorim să avem o dezbatere pe aceste proiecte având în vedere că implementarea lor poate duce la rezolvarea unor probleme ce trenează de prea mult timp la nivelul judeţului Dolj sau pot avea un rol important în dezvoltarea economică şi socială a judeţului”. Proiectele PNL Dolj se referă la:


Atragerea de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă în judeţul Dolj prin iniţierea unei colaborări interinstituționale cu Camera de Comerț şi Industrie Dolj având în vedere atribuţiile principale ale acesteia, şi anume: sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în scopul dezvoltării economico-sociale a zonei; sprijinirea în relaţiile cu reprezentanţele oficiale ale altor state, consulate şi organisme din străinătate, similare camerei judeţene.Investiţii pentru asigurarea unui mediu steril în sălile de operaţii şi sălile de reanimare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova prin:


– Finanţarea de către Consiliul Judeţean Dolj a achiziţiei unei instalaţii speciale de tratare a aerului, cu filtre tip HEPA şi flux laminar, precum şi a instalării şi punerii în funcţiune a acestui sistem în blocurile operatorii şi sălile de terapie intensivă. Una din principalele metode pentru limitarea şi eliminarea cauzelor care generează infecţiile asociate asistenţei medicale este asigurarea în sălile de operaţii şi sălile de reanimare a unui mediu în care aerul să fie filtrat şi purificat microbiologic;


– Reabilitarea şi reamenajarea Staţiei de Sterilizare precum şi achiziţia unor echipamente medicale specifice pentru sterilizare: sterilizator rapid cu generator de abur încorporat de 400 litri minimum şi 800 litri minimum şi sterilizator cu peroxid de hidrogen.


Înființarea unui centru de depozitare a legumelor şi fructelor. Locația propusă de PNL: terenul deţinut de Consiliul Judeţean Dolj în zona Gherceşti – fosta unitate militară. Centrul de colectare și depozitare frigorifică va reprezenta un real sprijin pentru agricultori și garanția unui comerț civilizat. Bugetul estimat pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de aproximativ 100.000 lei.


Construirea unui bazin olimpic de înot pe terenul deţinut de către Consiliul Judeţean Dolj la fostul Stadion al Tineretului. Dorim să încurajăm sportul şi viaţa sănătoasă, iar proiectul se adresează tuturor cetăţenilor deschişi către modernizarea şi dezvoltarea locală.


Reabilitarea DJ 604 Leu (DN 6) – Puţuri – Castranova – Apele Vii – Celaru – Marotinu de Jos – Zvorsca – Amărăştii de Sus – Amărăştii de Jos – Lim. Jud. Olt. Reabilitarea acestui drum judeţean a fost demarata pe un tronson de-a lungul comunei Leu şi trebuie continuată. În prezent starea acestui drum judeţean este deplorabilă, iar cetăţenii din localităţile străbătute de acest drum solicită reabilitarea de urgenţă.


Crearea unor facilităţi pentru donatorii de sânge. Un plus de tichete de masă din partea Consiliului Judeţean Dolj pentru donatori ar fi o motivare pentru a dona sânge. În prezent Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Craiova acordă 7 tichete de masă în valoare de 67 lei pentru donatori, adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun pentru 30 de zile, o zi liberă de la serviciu, iar analizele medicale sunt gratuite.


Consilierul municipal PNL Flavius Sirop a făcut referire la Bugetul Craiovei pentru anul 2018, dezbătut public săptămâna trecută. Acesta a declarat: “Grupul consilierilor municipali PNL a analizat şi a formulat puncte de vedere pe toate subiectele şi a transpus aceste amendamente într-un material ce a fost depus la Primăria Craiova. Concluzia este dureroasă deoarece Craiova funcţionează la cota de avarie din punct de vedere al bugetului. Din nou, deşi am atras atenţia în 2017, vedem şi în 2018 că se continuă aceeaşi politică ce nu va genera dezvoltare. Considerăm insuficientă ponderea secţiunii dezvoltare în proiectul general al bugetului pentru anul 2018, chiar sensibil sub ponderea anului 2017. Dacă bugetul va trece în forma actuală se va alege praful.” Ulterior Flavius Sirop a prezentat o serie de propuneri elaborate de grupul consilierilor municipali PNL Craiova.


Reabilitarea Colegiului Naţional Carol I. Propunem alocări suplimentare pentru partea de execuţie a reabilitării Colegiului Naţional Carol I, altfel putând ajunge în situaţia ca studiile plătite până în acest moment să devină neactuale cu trecerea timpului şi să necesite alte cheltuieli.


Reabilitarea Secţiei de Pediatrie de la Filantropia. Considerăm ca fiind o urgenţă alocarea de fonduri pentru reabilitarea Secţiei de Pediatrie ce funcţionează în subordinea Spitalului 2 – Filantropia. Demersul este justificat prin faptul că aceasta se află într-o stare avansată de deteriorare.


Centenarului Marii Uniri. Considerăm că Municipiul Craiova trebuie să îşi asume un rol major de promovare a tradiţiilor culturale şi de valorizare a trecutului în programul naţional al Centenarului Marii Uniri. Propunem alocarea de fonduri pentru realizarea următoarelor obiective şi evenimente:


– Muzeul Parcului Nicolae Romanescu;


– Bust pentru Ion I.C. Brătianu;


– Realizarea unui Centru al Artelor;


– Realizarea unei monografii – Contribuţia Craiovei la Marea Unire;


– Craiova Centenară – reeditarea albumelor fotografice din perioada interbelică;


Infrastructură şi fluidizarea traficului. Propunem străpungerea din str. Calea Bucureşti înspre str. Traian Lalescu, în dreptul străzii Henri Coandă – un proiect vital pentru accesul în cartierul Rovine dinspre Calea Bucureşti. Această soluţie ar facilita accesul înspre şi dinspre cartierul Rovine a peste zece mii de locuitori ai cartierului Rovine, care în prezent sunt nevoiţi să adopte alte rute (str. Sărari-Elie Georgescu sau Str. Horia – îngreunând traficul de la Rotonda care este deja sufocat).


Hipodromul Craiova. Aflat în ruină, fără activitate consistentă şi lipsit de o finanţare potrivită, Hipodromul Craiova a încetat să devină o atracţie pentru craioveni sau pentru cei ce vizitează Parcul Nicolae Romanescu. Mai mulți investitori au fost refuzați de conducerea Primăriei Craiova, deși oferta acestora cuprindea modernizarea exclusiv din bani privați a hipodromului. Propunem alocarea de fonduri pentru reabilitarea Hipodromului Craiova.


Teren de sport în fiecare cartier al Craiovei. Propunem alocarea de fonduri pentru realizarea a câte cel puţin un teren de sport în fiecare cartier al Craiovei. Accesul pe aceste terenuri va fi gratuit şi periodic vor fi organizate competiţii sportive pentru copii.


Finalizarea lucrărilor la Cartierul Chinezesc. Propunem alocarea de fonduri suplimentare pentru acest amplasament şi urgentarea lucrărilor, pentru a ne asigura că vor fi terminate atât apartamentele pentru Ministerul Apărării, cât şi cele promise craiovenilor.


La rândul său, Doru Câplea, consilier local PNL, a declarat: “Ieri a avut loc ședinţa Comisiei de Învățământ, Cultură, Sănătate, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Craiova. În cadrul acesteia am avut 3 propuneri: Înființarea unui Centru pentru Tineret la Standarde Europene, suplimentarea finanțării pentru infrastructură la Școala Gimnazială Nicolae Romanescu și revenirea la denumirile de la inaugurarea din 1903 ale aleilor și zonelor atractive din Parcul Nicolae Romanescu. Totodată, în cadrul ședinței plenare de joi a Consiliului Local Craiova voi cere explicații privind subfinanțarea lucrărilor de execuție şi de ce de atâția ani administrația se împotmolește în hârtii, în ceea ce privește reabilitarea și consolidarea Colegiului Național Carol I. O altă inițiativa s-a referit la înființarea unui Centru de Tineret la Standarde Europene, prin care administrația să pună la dispoziția tinerilor un spațiu adecvat, dotat cu facilități tehnice, spații de masă și cazare, săli de conferinţe, unde tinerii să se poată întâlni și să dezbată diferite probleme și teme de interes. Acesta ar reprezenta un demers important în ceea ce privește crearea unei punți de legătura între tineri și administrația locală. Revenirea la denumirile de odinioară ale aleilor şi zonelor atractive ale Parcului “Nicolae Romanescu” este o propunere ce ar însemna o reparaţie morală şi o cinstire a memoriei marilor personalităţi care şi-au adus contribuţia la făurirea unei bijuterii arhitecturale de nivel mondial.”


Biroul de presă PNL Dolj

Mai multe
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Stiri locale din Dolj Alte stiri despre: Dolj
Delegație a Băncii Mondiale, în vizită la CJ Dolj
ntând o componentă notabilă în definirea acestui document strategic. „Am fost profund onorați să o avem oaspete pe doamna Tatiana Proskuryakova, directorul de țară al Băncii Mondiale, și să putem aborda împreună o serie de teme importante, în cadrul unei discuții care, sunt convins, [...]
Alte stiri despre: Dolj
Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”: Lansare de carte – „Prin labirintul vieții. Versuri despre oameni…și pentru oameni”, autor Constantin Chelaru
               Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 16.02.2018, începând cu ora 16,30, lansarea volumului „Prin labirintul vieții. Versuri despre oameni…și pentru oameni”, autor Constantin Chelaru. Evenimentul va fi moderat de Cristina B [...]
Alte stiri despre: Dolj
Spectacole în weekend, la Teatrul Colibri: Cavalerii Mesei Rotunde și Alis în lumea păpușilor
  Sâmbătă, 17 februarie 2018, la ora 18:00 îi cunoaștem pe Cavalerii Mesei Rotunde, în spectacolul cu scenariul și regia de Cristian Pepino, scenografia Cristina Pepino şi Mirela Tofan, muzica Dan Bălan. În distribuţie: Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Cosmin Dolea, Daniel Mirea, Rodi [...]
Alte stiri despre: Dolj
Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice – o iniţiativă cultural-educaţională unică la nivel local
În contextul unei pieţe a muncii în continuă dezvoltare, cu o cerere mare din parte producătorilor din industria cinematografică, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” oferă un atelier de creaţie artistică în domeniul artei cinematografice – o iniţiativă cultural-educaţională uni [...]
Alte stiri despre: Dolj
Stagiunea Colibri. ACTul 2. Teatrul Colibri Craiova prezintă trei spectacole marca ACT București, în lunile februarie, martie, aprilie
                                                    Stagiunea Colibri. ACTul 2 Teatrul Colibri Craiova prezintă trei spectacole marca ACT București, în lunile februarie, martie, aprilie     Joi, 22 februarie 2018, la ora 19:00, Teatrul pentru [...]
Alte stiri despre: Dolj
ALDE DOLJ:BUGETUL PARTICIPATIV PENTRU CRAIOVA-UN PAS ÎNAINTE
Anișoara Stănculescu, președinte ALDE CRAIOVA:”Salut faptul că unele din  propunerile candidatului ALDE la primăria Craiovei făcute în campania de anul trecut sunt preluate de către actuala conducere a municipalității ”   ALDE a lansat în campania pentru primăria Craiovei ideea ad [...]
Alte stiri despre: Dolj
ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA” prezintă VINERI, 16 FEBRUARIE 2018, ORA 19:00 Concert Paganini/ Saint-Saëns
ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA” prezintă  VINERI,  16  FEBRUARIE  2018,  ORA  19:00 Concert Paganini/ Saint-Saëns   DIRIJOR WALTER  ATTANASI ITALIA   SOLIST DINO  DE  PALMA vioară                             ITALIA În pro [...]
Alte stiri despre: Dolj
Expoziția “Mereu actuală… dragostea!”
    Intrăm într-o perioadă fascinantă, punctată de mai noua “Valentines Day“ și tradiționala sărbătoare “Dragobete”. Făurar, ca punte spre primăvară, este asociat iubirii împărtășite. În tradițiile autohtone dar și în culturile altor țări, luna februarie reprezintă c [...]
Alte stiri despre: Dolj
Primăria Craiova: Înscrierile pentru programul „SOLIDARITATE”, pentru anul 2018
Primăria Municipiului Craiova şi Direcţia Publică Comunitară de Asistenţă Socială a Municipiului Craiova  anunţă că, în perioada 13.02.2018 – 16.03.2018, de luni până joi între orele 08:00-16:00, respectiv vineri între orele 08:00 – 14:00, vor avea loc înscrierile pent [...]
Alte stiri despre: Dolj
Primăria Craiova, gazda Ambasadorului Republicii Africa de Sud la București
  Conducerea Municipiului Craiova, reprezentată de viceprimarul Stelian Bărăgan și administratorul public Sorin Manda, a fost luni, 12 februarie, gazda Ambasadorului Africii de Sud la București, Excelența Sa Dl. Jabu Mbalula și a dlui. Tiba Bethwell, Secretar 1 Politic al Ambasadei.  A [...]
Alte stiri despre: Dolj