A 4-a ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu (CP)

După cele trei ediții, la Iasi, Cluj-Napoca și Timișoara, „Caravana mobilității”, eveniment lansat de Camera Franceză de Comerț și Industrie în România în 2017, a ajuns în data de 17 aprilie la Sibiu, fiind organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.


Scopul acestei serii de evenimente a fost să faciliteze discuțiile între autorități locale, companii și alți actori implicați, să creeze un cadru propice de schimb de bune practici și networking în privința practicilor de mobilitate și să dezvolte un dialog continuu de cooperare pentru a identifica soluții pentru o mobilitate a viitorului : mașina conectată; condusul automat; mobilitate electrică; mobilitate urbană, servicii digitale pentru mobilitate.


«După trei ediții ale acestui eveniment la Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) încheie seria de conferințe « Mobilitatea viitorului » la Sibiu. Ne bucurăm că suntem astăzi la Sibiu, un lider regional în sudul Transilvaniei, cu o strategie de dezvoltare durabilă ambițioasă pentru 2023. În prezența doamnei primar Fodor, am realizat astăzi un schimb de bune practici pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a orașelor în care trăim si a răspunde nevoilor cetățenilor și al comunității, mai ales în termeni de mobilitate» a declarat François Coste, Președinte CCIFER în deschiderea evenimentului.


Astrid Fodor - Renault ©Sebastian Marcovici-6


«Mă bucură că Primăria Sibiu a fost gazda acestei conferințe. Mobilitatea a devenit deja o preocupare majoră pentru Primăria Sibiu, fiind un subiect delicat și o problemă foarte complex de rezolvat pentru orice primărie, din țară sau din străinătate. Din anul 2017 Sibiul are un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă, primul aprobat la nivelul Regiunii Centru. Acesta stabilește direcții generale de îmbunătățire a mobilității în orașul nostru. În baza acestuia am început să planificăm și să implementăm investiții și proiecte», a afirmat Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.


În prima parte a evenimentului, prezentările intervenienților s-au concentrat pe avantajele unei mobilități cu emisii scăzute, dar și pe accesarea de fonduri europene pentru o dezvoltare durabilă a orașelor în care trăim.

„Dezvoltarea continuă a vehiculelor electrice este o axă prioritară a Grupului Renault la nivel mondial. În România, piața vehiculelor electrice este încă într-o fază incipientă, dar își multiplică volumele considerabil de la an la an. Renault este un pionier în acest domeniu, oferind 3 modele 100% electrice: Zoe (cu autonomie de 400 km, best in class), Kangoo Z.E. (singura utilitară 100% electrică) și Twizy (original, urban și distractiv).” a declarat Alexandru Vescu, Renault.


Astrid Fodor - Renault ©Sebastian Marcovici-4


Sub ochii noștri a început schimbarea modului în care omenirea se deplasează, fiind astfel utilizate din ce mai des diferite tipuri de vehicule electrice. SCAME Ecomobility vine în întâmpinarea clienților săi cu soluții complete pentru încărcarea vehiculelor electrice și se poziționează ca formator de opinie în acest domeniu prin prisma experienței dobândite în decursul a peste 55 ani de cercetare și dezvoltare.», a declarat Petrișor Chircu, SCAME.

“Datorită dezvoltării spectaculoase a Sibiului în ultimii ani, nevoia pentru un plan eficient de gestionare a infrastructurii pe termen lung este o necesitate. Holcim România sprijină mobilitatea urbană cu soluții performante și durabile, certificate BES60001, care respectă mediul. Spre exemplu, betonul permeabil este o soluție pentru prevenirea inundațiilor în zonele urbane. Soluțiile de reabilitare a străzilor prin reciclarea zestrei existente scad atât timpul de execuție, cât și amprenta de carbon. Avem de asemenea cea mai îndelungată experiență în România, de peste 15 ani, în dezvoltarea cu succes a soluțiilor de lianți rutieri. Acestea sunt doar câteva dintre soluțiile noastre pentru ca România să construiască mai bine.”, a declarat Alina Surducan, Holcim.


În plus, Adrian Frătean, ENGIE a declarat: “Prin prisma statutului local puternic și experienței internaționale în proiecte pentru mobilitatea urbană durabilă, ENGIE oferă soluții economice și prietenoase cu mediul, ca alternativă la combustibilii convenționali. Unul dintre aceste produse este gazul natural comprimat pentru autovehicule (GNCV) ca soluție atât pentru companiile de transport public, cât și pentru companiile posesoare de flote mari”.


“Utilizarea tehnologiilor inovative trebuie să aibă că obiectiv final crearea unui impact pozitiv asupra calității vieții oamenilor, protejarea mediului și dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri și a comunităților. Colaborarea între sectorul public și cel privat este esențială atât pentru creșterea nivelului general de conștientizare, adaptarea la noile tehnologii cât si pentru adoptarea unor măsuri eficiente de susținere și stimulare a pieței” a declarat Carmen Dan, Pricewaterhouse Coopers.


A doua parte a evenimentului a evidențiat soluțiile digitale care contribuie la un sistem de transport mai performant. “Orange România înțelege să îmbogățească și să simplifice viețile oamenilor prin construirea serviciilor viitorului, împreună cu clienții săi, și prin contribuția companiei la transformarea societății. Fără să enumăr în mod exhaustiv, menționez câteva dintre zonele în care investim pentru dezvoltarea teritoriilor inteligente: conectivitate Wi-Fi pentru cetățeni, învățământ, administrație și eficiență energetică. Acestea sunt doar câteva dintre domeniile în care aducem tehnologia potrivită în ajutorul administrațiilor centrale și locale“, a declarat Cătălin Răsturnoiu, Orange România.

“Rolul de transport al mașinii viitorului se va transforma într-unul de mobilitate. Comunicarea cu vehiculul și interpretarea datelor transmise reprezintă baza acestei transformări „ a declarat Sorin Costea, Arval.


Astrid Fodor - Renault ©Sebastian Marcovici-21


CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice. O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, CCIFER este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. Camera reunește peste 520 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.


Post-ul A 4-a ediție a Caravanei mobilității a ajuns la Sibiu (CP) apare prima dată în Turnul Sfatului Online.Mai multe
Comenteaza aceasta stire:
Categorie: Stiri locale din Sibiu Alte stiri despre: Sibiu
Victorie dificilă a sibienilor, acasă. Au învins pe CSM CSU Oradea la un punct
Baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au reușit cu greu să își adjudece victoria în fața celor de la CSM CSU Oradea, în această seară, la Sala Transilvania. După un prim sfert în care sibienii parcă mai mult au dormit și un conflict între Laser și unul din jucătorii echipei adverse, mec [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Incendiu într-o casă din Râul Sadului. Focul se manifestă într-una din camere
Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu au fost solicitați să intervină, în această după-amiază, la un incendiu izbucnit într-o casă din Râul Sadului.  Conform ISU Sibiu, la fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță Smurd. De [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Foto video | O cisternă încărcată cu vin a luat foc pe A1
Actualizare Incendiul a fost lichidat, transmit reprezentanții ISU Sibiu. Șoferul este transportat la Unitatea de Primiri Urgențe de către Smurd. http://www.turnulsfatului.ro/wp-content/uploads/2018/04/autostrada-A1-incendiu-1.mp4 Știre inițială. O cisterna încărcată cu vin s-a răsturnat pe A1 [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Bărbatul accidentat aseară pe Podul Gării este în comă. Pronosticul medicilor este rezervat
Bărbatul de 60 de ani, rănit aseară după ce a fost prins între  două mașini este în stare gravă, pronosticul medicilor de la Spitalul Județean Sibiu fiind unul foarte rezervat. Acesta a fost transportat aseară la spital cu picioarele strivite, în șoc hemoragic și se află la terapie i [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Constantin Chiriac, propus pentru titlul de cetățean de onoare al județului
Consilierii județeni vor vota săptămâna viitoare acordarea titlului de Cetățean de onoare al județului Sibiu lui Constantin Chiriac, directorul Teatrului național ”Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Proiectul de acordare a titlului de cetăț [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Creșterile salariale măresc tariful de colectare și transport a deșeurilor
De la 165,56 lei la 198,65 de lei, fără TVA, va crește tariful pe tonă practicat de operatorul de colectare și transport al deșeurilor în zona 1 a județului Sibiu, care include 21 de localități, printre care și municipiul Sibiu. Creșterea tarifului este motivată de creșterea salariului [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Scad tarifele percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon
Agenţia Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a dezbătut și adoptat în 19 aprilie decizia privind scăderea tarifelor percepute de operatori pentru portarea numerelor de telefon. La baza acestei măsuri se află creşterea volumului de numere portate, potrivit declara [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Dan Barna: Dragnea a găsit borcanul cu dulceață de minciuni și acum o servește națiunii cu generozitate | Video
Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, a declarat vineri, la Sibiu, că inflaţia din România de peste 4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a fost cauzată de măsurile economice ale actualei guvernări, nu de către companiile multinaţionale, așa cu a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea. &# [...]
Alte stiri despre: Sibiu
O nouă metodă de înșelătorie în România
Polițiștii bucureșteni au reţinut un bărbat de 50 de ani care se prezenta clienţilor unor restaurante drept angajat al localurilor şi le cerea acestora să-i schimbe bancnote de 500 de lei, fugind cu banii, anunţă instituţia, citată de Mediafax. Poliţiştii au deschis dosarul după ce au [...]
Alte stiri despre: Sibiu
Muzeul ASTRA: Finalul programului de hrănire a păsărilor cuibătoare rezidente
Programul de hrănire pe timp de iarnă a păsărilor cuibăritoare rezidente din Muzeul ASTRA a ajuns la final. Desfășurat în colaborare cu specialiști ai Societății Ornitologice Române, sucursala Sibiu, programul s-a bucurat de un adevărat succes, iar beneficiarii direcți (păsările) au [...]
Alte stiri despre: Sibiu